lauantai 20. helmikuuta 2016

Huovutetut tumput

 Vihreä-Sinapinkeltaiset lapaset. Näyttäähän ne tietty isoilta, mut hyvät tuli, kun huovutti. Olen tyytyväinen. :D
Beessi-Lilat lapaset...kyllä ne on näin isot alkujaan, mut kutistuu pesussa ihan kiitettävästi. :D
 Tälläsenä ne tuli pesukoneesta. Sisään oli siis ommeltu parilla pistolla muovipussit (kärkeen ja peukaloon), ettei lapaset huovu kiinni. Pesin 40 asteessa, kirjopesuohjelmalla ja valitsin lisksi vielä pikapesun ja hyvin onnistu heti ensimmäisessä pesussa huovutus. <3
 Nämä meni kuopukselle...miesten S-kokoiseen käteen. :D
Nämä tääs venytettiin miesten L-kokoiseen käteen. Hyvin onnistu sekin. :D Olen tyytyväinen molempiin. Aikasemmin jo kirjoitin ohjeen, jolla oon nämä tehnyt...mutta kopsaanpas sen vielä tännekkin, ettei vaan ohje huku. :D

OHJE: lapset, (naiset), ja miehet.
Ensin luodaan silmukat 4:lle puikoille 8 (9) 10. Ensimmäinen kierros nurjaa, ettei reuna rullaannu. Kudotaan sileää neuletta. Kun työ on 15 (17) 21 tehdään peukalon paikka 7 (7) 8s:llä. Kun työ on peukalolangasta mitattuna 18 (20) 22cm, niin tee kärkikavennus joka kierroksella joka toisen puikon lopussa ja joka toisen alussa, että tulee kolmion mallinen kärki. Voi ottaa ihan 2 oik yhteen, että ei tarvi tehdä niinkuin normaalisi lapasia kutoessa joko yliveto tai yläkautta 2 yhteen puikon alussa...ja lopussa 2 oik,yhteen. Kun työssä on enää 8s, niin päättele.
Peukalo: Poimi silmät 3:lle puikolle, ja ota molemmissa reunoissa 1 ylimääräinen silmukka. Peukalossa siis 16 (16) 18 silmää. Kudo 9 (11)13cm ja päätä joka puikon lopussa 2yhteen, kunnes on 6 silmää ja päättele. Päättele työn langanpäät hyvin.
Huovuta kirjopesuohjelmalla 40 asteessa pesuaineen kanssa. Muista muovipussi kiinnittää lapasen sisään(myös peukalon), ettei lapaset huovu kiinni. Muotoile kädessä oikeaan kokoon. Jos lapanen ei huovu ensimmäisessä pesussa tarpeeksi, niin uusi käsittely. Valmiiden huovutettujen tuotteiden pesussa suositellaan jatkossa käsinpesua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti