keskiviikko 21. tammikuuta 2015

Pitkävartiset tossut

Tämän ohjeen bongasin arkimamman arkiralli blogista. Todella helppo ohje. Seiskäveikan kaksikertaisella langalla(itsellä oli opi-laka) ja 6 puikoilla luoden 35s pyöräpuikolle, vaikka tasoneuleena kudoin ja aina oikein. Eli oikein 11s, nosta 1s, kudo11s, nosta 1s ja kudo 11s. Noista nostetuista muodostuu tuo tossun reuna. Nurjalla puolella kaikki muut silmukat oikein, paitsi nostetut silmukat nurin. Ja oikeella jälleen oikeeta, paitsi noi 2 silmää nostaen,kuten aikasemminkin. Arkimamman ohjeessa luki, että tehdä 38-39 kokoon n.40krs, mutta minä en saanut sellasta kierrosmäärää niin millään...isoja, nostettuja silmkoita kun laskin, niin tein n.30krs ja sit päätin sukat niin, et kokoajan 2 yhteen, jonka jälkeen silmukoita oli 18s ja vedin ne kaikki yhteen.
Sit ompelin tossun takasauman ja tuon tossun päällä olevan sauman.
Poimin tossun jalan aukosta arkimamman ohjeen mukaan 36s ja kudoin vartta 2o, 2n halutun pituiseksi. Tässä tossussa on hyvä muistaa, että oikea neulos antaa periksi, että se kannattaa pituudessa ottaa huomioon..joka siis helppo katsoa ja mitata jalan mukaan. On muuten aika järkyttävän väriset nämä tossut, mutta tärkeintä, että ne lämmittää...ja oli ihan älyttömän helpot tehdä. :D Tupsun muuten tein ekaa kertaa niin, että kierin vaan lankaa löysästi kämmenen ympäsi ja sit vaan otin kasan pois kädestä ja keskeltä solmitsin tiukasti kiinni...ja sit leikkasin lenksut auki ja vähän muotoilin. Aikas nopee homma. :D Ja eihän näihin ole pakko laittaa tupsuja ollenkaan, jos ei tykkää. Laitan tähän vielä linkin arkimamman arkiralli blogiin, josta ohjeen bongasin. Tälläset vois tehdä tietty jollain mukavemmallakin värillä, mutta kun nämä pinkit langat nyt sattu olemaan käden ulottuvilla.
http://arkimamma.blogspot.fi/2013/11/varsitossukat-ja-nenapaiva.html
Tuolla arkimamman blogissa ohje on kirjoitettu sillai fiksusti, et täällä nyt vaan tein tälläsen yksinkertasen pikakoosteen itseä varten. Ei tämä nyt kauheesti mitään ohjetta edes vaadi. :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti