keskiviikko 21. tammikuuta 2015

Huopanen lapaset
Teinpäs kuopuskullalleni Novitan ohjeella Huopanen langasta lapaset. Tällä kertaa tuli ihan sopivan kokoiset, kun tein miesten lapasten ohjeella. Ainut ero oli puikkojen koko, sillä tein nämä 8:n puikoilla, kun Novitan ohjeessa sanottiin, että 10:n puikot tai käsialan mukaan. Itse kudon ennemmin tiukkaa kuin löysää ja esimerkkinä olkoot, että 7 veikan sukat ruukaan kutoa 4:n puikoilla ja naisille 12s:llä... jos tuo tieto vaikka jotain auttais. :) Tässä linkki vielä sille Novitan sivulle, jonka ohjeen mukaan nämä tein.
http://www.novita.fi/?cms_cname=neulemallisivu&nlm_id=91226
Olihan nämä ennen koneeseen laittoa aika jäätävän kokoiset, kun olivat päästä päähän hurjat 48cm, mut hyvät tuli, niinkuin kuvasta näkyy. :D Kaikki perheemme huovutettujen tumppujen omistajat ovat olleet sitä mieltä, että huovutetut tumput ovat lämpimät...ja kyllä, olen itse samaa mieltä. Rohkeesti vaan muutkin kokeilemaan. Pieni varoituksen sana silti...näiden tekemiseen tulee himo.

3 kommenttia:

  1. Koska tuo linkki ei enää toimi, Novitan vaihdettua sivuja, niin piti tehdä huovutetut lapaset Joki langan ohjeella. Taitaa olla aika sama, kuin aikoinaan Novitnkin ohje. Eli lapset, (naiset), ja miehet.
    Ensin luodaan silmukat 4:lle puikoille 8 (9) 10. Ensimmäinen kierros nurjaa, ettei reuna rullaannu. Kudotaan sileää neuletta. Kun työ on 15 (17) 21 tehdään peukalon paikka 7 (7) 8s:llä. Kun työ on peukalolangasta mitattuna 18 (20) 22cm, niin tee kärkikavennus joka kierroksella joka toisen puikon lopussa ja joka toisen alussa, että tulee kolmion mallinen kärki. Voi ottaa ihan 2 oik yhteen, että ei tarvi tehdä niinkuin normaalisi lapasia kutoessa joko yliveto tai yläkautta 2 yhteen puikon alussa...ja lopussa 2 oik,yhteen. Kun työssä on enää 8s, niin päättele.
    Peukalo: Poimi silmät 3:lle puikolle, ja ota molemmissa reunoissa 1 ylimääräinen silmukka. Peukalossa siis 16 (16) 18 silmää. Kudo 9 (11)13cm ja päätä joka puikon lopussa 2yhteen, kunnes on 6 silmää ja päättele. Päättele työn langanpäät hyvin.
    Huovuta kirjopesuohjelmalla 40 asteessa pesuaineen kanssa. Muista muovipussi kiinnittää lapasen sisään(myös peukalon), ettei lapaset huovu kiinni. Muotoile kädessä oikeaan kokoon. Jos lapanen ei huovu ensimmäisessä pesussa tarpeeksi, niin uusi käsittely. Valmiiden huovutettujen tuotteiden pesussa suositellaan jatkossa käsinpesua.Näillä ohjeilla uskoisin jatkossa osaavani tehdä. Huom. kuvan ohje ei ole ko. ohjeella, mutta ei siinä isoja eroja ole...piti vaan kirjoitaa ohje tänne talteen ja nyt lankoja päättelemään, että huomenna pääsen kenties huovuttamaan. :)

    VastaaPoista