torstai 22. tammikuuta 2015

Pipo


Illalla poitsu tuumas, että haluais vähän ohuemman pipon...ja ihan peruspipon. Niin äiskä sit yön pimeenä hetkenä kuto pojalle pipoa puikot savuten...ja aamuyöstä oli työ tässä vaiheessa...eli valmiiksi kudottu ja päätelty...vain viimeinen lanka työssä kiinni, jos joutuu purkamaan. Mulla on tässä Novitan Impivaara lankaa...oli aloitettu kerä, millä aloin tekemään, eli jouduin vaihtamaan kerää, mutta uskon, että yksi kokonainen kerä riittää pipoon. Koska toiveissa oli ohuempi pipo, niin:
(OHJE:)
Loin silmät yksinkertaisesta langasta....eli 96s 4:n puikoille ja kokoajan ihan 2o 2n. Sit kun työ on halutun mittainen, niin kavennetaan ensin nurjat nurin. Sitten kudotaan 2 kierrosta oikeat oikein ja nurjat nurin(2o 1n). Tämän jälkeen vuorossa oikeat silmukat, eli ne kudotaan yhteen, joka jälkeen taas kierros oikeat oikein ja nurjat nurin(1o 1n). Kudo tämän jälkeen kierros kokoajan 2 yhteen. Tee välikierros kokoajan oikeaa ja sitten kokoajan yhteen, niin että silmukoita on yhteensä 12s (sukkapuikoilla siis 3s/puikko) ja sit vaan vedetään lanka läpi. Itse tein tämän pitkllä sukkapuikoilla. Ennen kavennuksen aloitusta minulla oli tässä työn pituus 20cm, eli tuli teinin päähän niin, että jäi sinne roikkuun se pieni löysä. Isommalle tuo koko aiha hyvä noinkin, et menee päätä myöten. Jos haluaa kääntää reunan ja että pipo silti menis korville, niin uskoisin, että (25-)26cm oli hyvä. Ja nuo mitat siis ennenku aloitat sen kaventamisen. Ja ei, ei pojan tarvinnut kantaa lankalerää mukana...päätin langan sovituksen jälkeen.
(OHJE:)
Bongasin netistä myös silmukkämäärät paksummalle peruspipolle, joka oli tehty 7veikan kaksinkertaisesta langasta ja 5.5:n puikoilla, jolloin silmiä oli luotu 76s...muuten aikas samallalailla tehty.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti