tiistai 26. tammikuuta 2016

Pitsisukat

Näissä sukissa on 3 pitsiä. :) Koska sukat on näinkin pitkät, niin tein valepalmikon 55silmukalla...ja aikas sopivat olivatkin tyttären jalkaan. Valepalmikko ajois resorin asemaa mutta on aikas kauniit. Ei kuitenkaan ihan hirveitä jousta tuosta, että paksumpaan sääreen tarvii olla sitten silukoita enemmän. Kopioinpas tähän noi aikasemmin kirjoittamani ohjeen ko.neulemalliin,
VALEPALMIKKO KIERROS: 
2n, nosta 3silmukkaa oikean puoleiselle puikolle kutomatta ja vedä oikean puoleisin silmukka kahden muun yli. Siirrä sen jälkeen silmukat takaisin vasemman puoleiselle puikuolle ja ja kudo 1oikein, langankierto ja 1 oikein sitten 2 nurin, tuon jälkeen taas silmukoiden (3) siirto toiselle puikolle, oikeanpuoleisin kahden muun yli, siirrä takas vasemmalle puikolle ja kudo 1 oikein, langankieto, 1 oikein....tätä yksi kierros.
Sitten nurjien kohdalla nurin ja oikeiden silmukoiden kohdalla oikein 4kierrosta ja taas valepalmikko kerros,
Sitten aloitin toisen pitineuleen, joka tarvii mallikertaansa 1 silmukan lisää....aloitin tuon kierroksen poikkeuksellisesti 2n5oikein kierroksilla, joita tulee 3 ja sitten vasta reikäkierros, niin erottuu paremmin valepalmikkokierroksesta. Kopioin tähän aikasemmin kirjoittamani ohjeen myös tuosta pitsimallista.
Pitsineule on jaollinen 7:llä. Itse laitoin 14s aina puikolle.
1 kierros:  2n, 2oik.yhteen, lk, o, lk, 2 takareunoista yhteen.
2,3,4 kierrokset: 2n5oik
Näitä 4 kierrosta vaan toistetaan.
Lopuksi sitten vaan pujottelin pitsin tuonne pitsineleiden reikiin...tais olla valepalmikon viimeinen kierros...mutta arvasin kyllä, että tytär ottaa tämän ylimääräisen pitsin pois vaikka minusta se oli kiva, kun oli sekin pitsi. :D Tämä jälkimmäinen pitsi joustaa muuten valepalmikkoa paremmin huomasin. Aikas kivat tuli noista sukista. :D Sukkien jalkapöydän halusin ihan sileellä neuleella, niin on kivemmat sit kengissä pitää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti