torstai 30. heinäkuuta 2015

Ruusulappuja

Yksi yö löysin JOSTAIN ohjeen tälläisiin ruusuihin...siis noin suunnilleen. En ihan väsyneenä ymmärtänyt täysin ohjetta, mutta jatkoin vaan virkkausta. Se oli mallipiirros, josta katsoin, mutta siinä ei ollut merkitty kierrosten vaihtumis kohtaa tms. Seuraavanä päivänä en sitten enää edes ohjetta löytänyt, kun en ollut laittanut minnekkään muistiin, millä sivustolla se oli. No, pari kohtaa oli itselle alkuperäisestä ohjeesta epäselvää...ja reuna tuli aavistuksen kupsukses, ja jotain muutakin oli tehty vaikeemmin, niin tein sit loput sinnepäin, mut helpommin. Alkupeäistä ohjettä koitin väsynein silmin alkujaan toiseen noista v.pun ruusuista...se oli öinen kokeilu noista, jossa on viimeisen kierroksen reikien vieressa 2pp samassa silmukassa....jatkossa en tehnyt niin. Sit kirjoitin vaan itselle hyvin epämääräisen ohjeen näihin palasiin...(omaan kalenteriin)....niin että itse ymmärän ohjeen, kun samalla saa katsoa tilkkua. :D Mut joo...kai näistä erivärisistä palasistakin joskus voi joitain tehdä. "Lehtiin" tullut vihreä kyllä loppu...mut jotenkin mulla on sellanen tunne, että olen jonkun jämäkerän sitä nähnyt jossain...toivottavasti oon oikeassa ja löydän sen. :D
Kais mä voisin kirjoittaa, mitä kalenterissa lukee, vaikka se jos mikä on epämääräistä.
1.  6ktj (renkaaksi)
2.  2p ja 2ktj vuorotellen. (yhteensä 6 rykelmää)
3. 4ktj:n kaaria (aina ketjusilmukoihin,,,,hypitään siis pylväiden yli)
4. 6p ja 1ks. (ks:t tulee edellisen kierroksen ks:n päälle)
5. 7ktj ja 1ks (taas ks edellisen kierroksen ks:n)
6, 4p, 1ktj, 4p, 1ks. (eli kahdeksan pylvään kaarin ja niiden keskellä on 1ktj. kaaren molemmin puolin sit ne kiinteet silmukat) Tämä siis tuon kukan viimeinen kierros ja sit tulee lehdet.
7. 3pp(pitkä pylväs, eli 2 langankiertoa, mut jätetään viimenen veto vetämättä...se tehdään vasta, kun on 3pp:tä). Sit tulee 3 ktj ja taas tuollanen 3pp, joka kärjestä kiinni. sit 3ktj ja ks ja 3ktj ja taas toi 3:n pp:n ryhmä. Kylläpäs mä kirjoitan tänne paljon tarkemmin. :)
8. 1p 1 ktj kokoajan. (2:n lehdykän väliseen kaareen tulee 5 pylvästä kaiken kaikkiaan ja niiden 3ktj:n kaareen 2p:stä.)
9.Virkkasin pylvään pylvääseen ja väliin tein yhden ktj:n. Poikkeuksena kulmat, jolloin edelliskierroksen 5:n p:n kaaressa tein pylväät kahteen ekaan väliin ja keskimmäisen pylvään molemmin puolin, mutta siihen keskimmäisen pylvään kohdalle tuli 3ktj, elikkä suomeksi noihin kulmiin...toi selviää kuvasta parhaiten...mut siis tosi helppo malli...mä vaan sain kirjooitettua sen tosi hankalasti, Kalerterissani ei lue edes noita kaaressa olevia tekstejä,,,on pelkästään ktj:t, p:t, pp:t ja ks:t....et tiedän montako mitäkin. Kaikki muu näkyy helposti kuvasta. Nyt olis vaan kiva löytää alkuperäinen ohje, että kuinka paljon onnistuin ohjetta loppupeleissa muuttamaan. Ei nyt varmaan kauheita eroja, kun kyllähän noi nyt näyttää suunnilleen samoilta kaikki, vaikka toi 1 v.ruusuinen pala onkin hiukan erilainen. Mut olis alkuperäiseen ohjeeseen kiva verrata....sit virkein silmin. Nyt taas kello nin paljon, että lähden kiireellä nukkumaan. :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti