perjantai 21. maaliskuuta 2014

Raitasukat

Nyt oli pakko hiukan kiertää....tein serkkutytölleni yllärisukiksi tälläset sukat, mutta unohdin kuvata ne. :( Tässä siis kuva viime vuonna tehdyistä sukista, joista nekin molemmat lähtivät maailmalle.
Ohjekki tulee tässä: Jokaiselle puikolle 14s. Kudo ensimmäisenä 2 krs ihan nurjaa, jotta varsi ei kiertyisi rullalle. Sit kuvioneuletta: 2s yhteen takakautta, 4s oik, lk, 2s oik, lk, 4s oik, 2yht normaalisti. Tätä koko kierros. Sit kierros oikeaa ja taas kuvioneuletta kierros ja taas oikeaa. Helppoa ku mikä. viimeiselle kierroksella ennen nilkan resosia jätä tekemättä langankierrot, jolloin silmukkamäärä pienenee 12s/puikko. 10krs resoria ja sit normisti kantapää yms.

keskiviikko 19. maaliskuuta 2014

Kolmiohuivi

Mää uhkasin joku aika sitten, että teen neon väristen lankojen lopuista huivin, kun isäntä ja tyttö siitä mun takista valitti...tässä se huivi nyt sit on...tajusin vaan, et taidan joutua oikeesti itse pitämään tätä, kun eihän lumiukolle kolmiohuivia saa(kokeillaan varmaan kyllä sitä joskus)...en sit tajunnut, että olishan sen pitkän huivinkin voinut virkata...kun kutoen olis tullut liian ohutta...Hmmm....ei aina voi käydä täysillä, ei edes joka kerta. . Ja toi ylin ei oo mikään sininen, vaan kunnon tumma turkoosi tms...värit vääristää todella PALJON. Toi päiväpeittokin on oikeesti terran värinen. Hapsuja ei tämä huivi saanut, kun lanka loppu. Mutta vastaavia huiveja...oikeesti kauniimpia löysät korttiblogistani, jonne vielä viime vuoden puolella laitoin kuvia myös käsitöistäni.  http://korttikeijun.blogspot.fi/  Mä luulen, et jatkossa saan ihan rauhassa vetää mun limen vihreen takin päälleni...tai sit uhkaan laittaa tän huivin kaulaan ja ne neonraitaset sukat...hih! Harmi, kun ette nää, kuinka KIRKKAITA noi värit oikeesti on. Ehkä hyvä niin.:)

maanantai 10. maaliskuuta 2014

Pitsisukat

Teinpas yllärinä yhdelle ihanalle nettitutulleni tälläiset villasukat lämmittämään hänen varpaitaan. Uskallan nyt laittaa kuvan tänne, sillä sukat olivat tänään menneet hänelle...olivat kuulemma vieläpä mieleiset ja ihan sopivatkin...tai niin hän ainakin sanoi.. ;) Kylläpä se ystävän iloisesti yllättynyt kiitos vaan aina lämmittää mieltä, Kiva, kun tällänen tuloton kotiäitikin voi joskus sentään ilahduttaa ystäviään. Antaessaan saa...niinhän sitä sanotaan. Ja kyllä mua itseä lämmittää kovasti se ystävän facessa sanoma kiitos. :D Kopioinpas jälleen ohjeen tähänkin kohtaan:
Pitsineule on jaollinen 7:llä. Itse laitoin 14s aina puikolle.
1 kierros:  2n, 2oik.yhteen, lk, o, lk, 2 takareunoista yhteen.
2,3,4 kierrokset: 2n5oik
Näitä 4 kierrosta vaan toistetaan.

lauantai 8. maaliskuuta 2014

Raitasukat

Tytär ja mies haukkuivat mun lempparitakkini, joka nyt sattuu olemaan limen vihree..uhkasivat jopa hävittää sen. Törkeetä! No, minäpäs päätin mielenosoituksellisesti kutoa itselle todella kirkkaat ja pitkät sukat...kuten huomaatte, niin mun hienosta itse väkerretystä sukkamuotistakin loppui varren korkeus kesken. Lanka on Lisa uni, neonvärisiä lankoja, eli kuvassa värit hiukan heittää. Ovat siis livenä vielä paljon kirkkaamman väriset. Teräosan tein kyl sit ihan harmaasta impivaara langasta. Näiden jälkeen ihan turha valittaa mun limen värisestä takista. ;) Tai sit vetäsen nämä sukat jalkaan kun lähden kauppaan ja niin, et varret todellakin näkyy..ja sit se oma lempparitakki. Hih! :D Mietin, että kun lankaa jäi, niin mitähän siitä tekis. Pipo tai kaulakuivi. :D Voishan sellaset laittaa sit vaikka lumiukolle, kun seuraavan kerran tuohon pihaan lumiukko tehdään. Hih! :D Eiku itselle tietty! Reps! :D (Minä ja minun huumorini). Näiden sukkien nimi vois olla kapina.

keskiviikko 5. maaliskuuta 2014

Pitsisukat

Ystäväni kehui facessa tälläsiä sukkia, jotka olin antanut tyttärelleni, niin päätinpäs sit yllättää rakkaan naapurini ja kutoa hälle samanlaiset. :D Tässä kuva ystäväni sukista. Kopioinpas tuon ohjeen tuolta aikasemmasta julkaisusta taas...ettei teidän tarvi alkaa etsimään. Helppo malli, kannattaa kokeilla. ;)
Pitsineule on jaollinen 7:llä. Itse laitoin 14s aina puikolle.
1 kierros:  2n, 2oik.yhteen, lk, o, lk, 2 takareunoista yhteen.
2,3,4 kierrokset: 2n5oik
Näitä 4 kierrosta vaan toistetaan.

Naisten sukat

Teinpäs sit itsellenikin Big Fabel langasta lämpimät sukat. Tänä on kyllä ihanan paksua lankaa. :D Kyllä  nyt on kumma, jos ei muorin varpaat tarkene. Ihanaa lankaa...näissäkään en alkanut raitoja täsmäämään, vaan kun toinen sukka valmistu, niin sit vaan samantien uutta sukkaa tulemaan. Näissä tälläsissä langoissa se "ei symmetrinen" menee jopa minulla. Määhän alan edistyä. :D