maanantai 24. helmikuuta 2014

Miesten sukat

Kokeilinpas uutena tuttavuutena Big Fabel lankaa. Olipas ihanan paksua ja pehmeää...kyllä näissä varpaat tarkenee...eivät tosin omani, vaan mieheni varpaat. Aamulla ihmettelinkin, kun hän oli avojaloin niin kauan...ootteli vissiin, että saisin pääteltyä sukat...tais arvata saavansa uudet sukat. :D Itseä varten on onneks samaista lankaa puna-oranssisena.

Oranssit sukat

Liityin Knittingroom kerhoon ja sain tällästä lankaa liittymistarjouksena: Ragg Soft. Olipas mukava kutoo tätä, mutta miksi ihmeessä se toisessa sukassa teki tuon valko-tumman alueen tuollaseksi klöntiksi ja toisessa se menee kivasti kiertäen. En ymmärrä! Koitin katsoa, että millasia värejä tätä olis kerhossa, vaan eipä ollut ollenkaan..outoo, ettei tutustumislankoja saa sit tilattua lisää. Löysin kyl yhdestä nettikaupasta tätä, mut ei voi ku ihmetellä silti...tosi outoa, ettei saa sieltä kerhokaupasta. Itsellä jäi tutustumislangoista yksi kerä käyttämättä, niin olis ollut kiva saada sille toinen kerä kaveriksi, niin sitten olisin voinut kutoo toisetkin tälläset sukat. No tarvii miettiä, josko joskus ostais.

perjantai 14. helmikuuta 2014

Mustat pitsisukat

Teinpäs sit tälläset mustatkin pitsisukat, kun ihastuin tuohon malliin. Ohje on tuolla v.pun sukkien luona. Tai no, käynpäs äkkiä kopsaamassa sen ohjeen tähänkin, niin ei tarvitse sinun lähteä etsimään sitä, jos päätät haluta kutoa tälläset sukat. Todella helppo malli ja mielekästä kudottavaa, ainakin minun mielestä. :D  Pitsineule on jaollinen 7:llä. Itse laitoin 14s aina puikolle.
1 kierros:  2n, 2oik.yhteen, lk, o, lk, 2 takareunoista yhteen.
2,3,4 kierrokset: 2n5oik
Näitä 4 kierrosta vaan toistetaan.

lauantai 8. helmikuuta 2014

Viikon lankaostot

Tälläinen oli mun viikon lankasaalis isännän avustuksella. Ensin tilasin lankoja Tapion lankakaupasta...dropsin lankoja -25% ja sit tuli paikalliselle S:lle poistolankoja...noi 2 seiskaveikkaa olis lisäx Tokmannin alesta. Ihania, ihania lankoja. <3 Tästä puuttuu vielä 3 kerää(Minimanin alesta)...mut ne meni noihin aikasemmin julkaisemiini sukkiin...v.pun pitsisukkiin yli kerä ja ja sit noihin kuplasukkiin vihreää vajaa kerä. Mut ai että kun on ihania lankoja...eipä tarvi hetkeen lankoja ostaa. <3 Lemppariväritkö?!? Oliskohan vihreä ja oranssi ja viininpunainen...ja joskus kun tyttömäistä oloa havittelee tää kovaa kyytiä 50 lähestyvä kotiäiti/-rouva, niin sit otetaan vaikka pinkit langat käyttöön, jotka ei siis oikeesti ole "itseni värisiä". :D Eiköhän näistä jotku yllärisukatkin saa, kun olen mennyt facessa kysymään tutuilta/nettitutuilta lempiväriä ja jalan kokoa...kaksi ystävää olen jo yllättänyt, molemmat nettituttuja...mut joo kyl edelleen paria vois ainakin yllättää. Yhdet sukat oon jo kuoreen laittaut, että ne lähetän ens viikolla, ne on sit kolmannet. :D Useampaakin tietty vois, jos olis tuloja. mutta kun tuloina vain lapsilisät, niin ei niillä nyt kyl kauheesti ystäviä yllätetä, mut jos nyt muutamaa edes vielä. Joskus vaan on kiva laittaa jollekkin ylläri ja saada joku joskus hymyilemään..itsellä kun se hymy on välillä hukassa. Ilahduttaa itseäkin, kun saa joskus edes sen pienen sanan, Kiitos! :D

perjantai 7. helmikuuta 2014

Kuplasukat

 Pitihän minunkin kokeilla kuplasukkien tekoa. Ihan hauskaa oli tehdä. Sukat on Novitan lankoja...kuplat on ihan seiskaveikkaa ja muu sukka Novitan Opi sukkalankaa. Llaitanpas tässä linkin kuplien tekoon...jonka mukaan siis itsekkin aloin näitä sukkia tekemän. Itse tein vaan 2 välikierrosta ennen uutta kuplaa.
http://www.youtube.com/watch?v=Xykq6DxjtJc&feature=youtu.be

tiistai 4. helmikuuta 2014

Naisten pitsikukat

No niin..laitoin sit noihin tekemiini sukkiin tuollasen satiininauhan rusetteineen. Molemmissa sukissa siis ulkosyrjässä se rusetti. Vasemman jalan sukassa näkyy rusetti ja oikeen jalan sukka on kuvassa niin, että sisäsyrjä näkyy. Hei...kerrankin tiedän, mihin jalkaan sukat tarvii laittaa. :D

Pitsisukat

Teinpäs sit pahvista tuollaset kivat sukkamallit, jotka laitoin sukan sisään. :) Pitäis noi pahvit vielä päällystää jesarilla...ja kun se pahvi on tuolla vielä kahdessa osassa. Mut kun sujauttaa mallin sukkaan, niin näkee paremmin, et millanen sukka oikeesti on. Niin ja nämä pitsisukatkin juuri kudoin. Ihanaa oli kutoa tuota. <3 Lankana mulla oli Novitan Opi...eli ensimmäistä kertaa kudoin ko.langalla...ihan on mielestäni vastaavaa kuin 7veikka..ja lukeehan vyötteessä 7veikkakin. Ohje tähän pitsisukkaan on seuraava: Alkuun resoria oman mieltymyksen mukaan..ja sit pitsineuletta:

Pitsineule on jaollinen 7:llä. Itse laitoin 14s aina puikolle.
1 kierros:  2n, 2oik.yhteen, lk, o, lk, 2 takareunoista yhteen.
2,3,4 kierrokset: 2n5oik
Näitä 4 kierrosta vaan toistetaan.

Nämä kyllä varmaan menee itsellä unisukiksi, kun ovat tälläset vaaleenpunaiset. Ai pahus, mun piti laittaa tuohon vielä koristeita...tai kokeilla, että miltä näyttäis joko rusetilla tai pienellä/pienillä kangasperhosilla, mut unohdin. Tosin kyllähän ne voi vieläkin laittaa, jos näyttää kivalle..piti vaan kokeilla se juttu ennen kuvan ottamista. Mut joo...pakkohan mun on kokeilla, et haluanko näihin sukkiin sellasia. :D

sunnuntai 2. helmikuuta 2014

Lapaset

Poitsu yksi aamu ehti tuskissaan lapasensa paria, niin päätin, et teenpäs poitsulle uudet lapaset, ettei ainakaan avokäsin tarvi talvipakkaseen mennä(ostin kyl nahkarukkasetkin poitsuille). Nämä on tehty ihan yksivärisestä 7veikasta. Resorin jälkeen tein mustalle kierroksen oikeaa, sitten petroolilla 1 o 1 n, sit taas mustalla kierros oikeaa ja sit petroolilla 1n 1o. Sit taas mustalla kierros oikeeta...helppoa ku mikä! Aikas kivat tulee silloinkin, kun käyttää petroolin asemmasta moniväristä lankaa. Kannattaa kokeilla. ;)